Blogs

        Aura foto's april en september 2022

 

15 november 2021

Nu de wereld verdeeld is in twee kampen en de ene partij schrik heeft van de andere, nu er families en vrienden niet naast maar tegenover elkaar staan....

Bij mij ben je welkom! Zonder meer.

Ik heb geen behoefte om te weten wat jij in je lijf hebt.

Ik heb geen behoefte om te weten wat jij vanochtend of gisterenavond at.

Ik heb geen behoefte om jou te bekijken, te besnuffelen en binnenstebuiten te keren al zou ik het wel fijn vinden als ik je gezicht mag zien.

Je bent gewoon welkom bij mij.

Vanuit wederzijds respect.

Ik zie jou als mens - niet als testmateriaal of potentieel gevaar.

Ik zie jou als mens - niet als speldenkussen of ongeprikte arm.

Ik zie jou,

en ik zie jou graag!

(Niet vanuit mezelf geschreven, maar wel 100% mee eens)


20 november 2016

Ik ben zuinig op mijn energie en probeer het schoon te houden.

Dat klinkt wel heel makkelijk maar heeft toch wat meer voeten in aarde. Ik ben daar intuïtief al wel  lang mee bezig, echter meer om mijn eigen Space af te schermen en niet teveel mensen in mijn privé-leven toe te laten. Dus is het ook erg belangrijk wat voor mensen en situaties ik om me heen kies. Alles is energie, ook onze gedachten en emoties hebben een eigen trillingsgetal . Ze komen allemaal binnen. Ik kies er bewuster voor om negatieve, roddelende en klagende mensen in mijn privé-leven te mijden omdat ik er niet voor kies om meegezogen te worden in het drama van anderen. Wat niet altijd lukt vooral bij mensen die heel dichtbij je staan maar ik wil er liever op een afstand liefdevol naar kijken. Echter wat ik soms nog wel lastig vind is dat ik me distantieer van negativiteit maar er ook wat gebeurt als ik het in het licht zet.  Ik stem me af hoe iemand of iets voor me voelt, ik vind het belangrijk om dichtbij mezelf te blijven en trouw te zijn aan mezelf. Wat niet altijd in dank wordt afgenomen.  Ik ben geen kluizenaar en vind het ook  leuk andere mensen te ontmoeten en plezier te maken. Maar in mijn eigen Space voel ik me prima. Ik ben daar wat nuances in aan het aanbrengen om daar iets makkelijker mee om te gaan, voor mezelf en mijn omgeving. Ik kijk al jaren nauwelijks journaal, ik heb in de loop der jaren een aversie gekregen tegen gewelddadige en sadistische films. Ik kan harde geluiden slecht verdragen, het komt harder binnen terwijl ik vroeger gek was op harde muziek. Maar er zijn uiteraard meer manieren om zuinig te zijn op je energie. Helaas niet  mijn rookgedrag wat ook absoluut er niet voor zorgt dat mijn energie schoon blijft en daar ben ik nu dus bewust mee gestopt. Mijn eetpatroon is ook aan het veranderen, ik eet bewuster en in die zin dat ik (bijna) niets eet wat me eigenlijk niet voed. Ik beweeg ook meer en krijg daar ook energie van.  Het is belangrijk dat  alles wat je energie omlaag haalt of vervuilt uit je systeem verwijdert. Je lichamelijk goed voor jezelf zorgt en de omgeving waar in je leeft. Zorg zelf dat je energie schoon houdt door bewust te zijn van de gedachtes die je hebt. Je kunt je interpretatie van wat je ervaart veranderen  en hoe je denkt en je afstemt op ondersteunende gedachtes, overtuigingen en gevoelens die meer in overeenstemming zijn hoe je het zou willen. Dit is een proces van het blijven herhalen en jezelf iedere keer op het goede spoor te zetten. Oefening baart kunst.

                                                                            Namasté

 

21 september 2016

Mijn volgende stap

Er is van alles in beweging in mijn leven en daar ben ik blij mee het is beter dan stilstand. Ik ben bezig met een innerlijke schoonmaak en is ook nodig voor mijn volgende stap.

Ik heb mezelf de vraag gesteld hoe ik me nog op een andere manier dienstbaar kan maken voor mijn medemens.  Ik nog wat kan toevoegen aan het werk wat ik mag doen. Uiteraard met als doel heling van de mens een totaal plaatje. Mijn gevoel gaat uit naar de mensen die hun dierbare(n) hebben verloren, op een manier dat er geen enkel mogelijkheid was tot afscheid. Wat kan betekenen dat je nog met onbeantwoorde vragen achterblijft, of nog wat had willen zeggen, verdriet, spijt of boosheid. Ongetwijfeld zullen er nog andere emoties zijn. Waardoor ik kan begrijpen dat het nog moeilijker wordt je eigen leven weer op te pakken, het is al moeilijk genoeg, ook al doe je daar je best voor. Dus ook niet kunt beginnen aan het verwerken van het enorme verlies en het daardoor ook geen plekje kunt geven. Het met je meedraagt als een schrijnende wond die maar niet dichtgaat. Als ik daarin een wezenlijk verschil mag maken door een brug te slaan tussen het aardse leven en "De Overkant" of gene zijde wat bijdraagt dat het wel op een goede manier kan worden afgesloten en kan zorgen dat je nog even een moment contact hebt met je dierbare die is overgegaan, het een positief effect kan hebben op het rouwproces, verwerkingsproces  en helingsproces. Dat zou een pleister op de wond kunnen zijn. Ik  leef uiteraard mee met iedereen die hun dierbare(n) hebben verloren maar dat is vanzelfsprekend en die zijn ook welkom.

Het heeft nog wat voeten in aarde en onderzoek. Ik wil mijn volgende stap uitkristalliseren, me nog meer verdiepen en verfijnen, uiteraard alles te doen om met deze stap op een zuivere manier te werken en vorm te geven. Dus " werk in uitvoering ".

 

                                                                               Namasté

 

Namasté 

 

30 augustus 2016

Een uiting van een diep gevoel en  inspiratie gekregen door mijn eigen levenservaring en geschreven vanuit mijn hart.

'Liefde, respect en harmonie tussen 2 zielen die elkaar hebben gevonden'.

Zo diep en zo intens, de liefde die er is zonder
er wat voor te doen.
Niet voelen kan niet als het er is, wel ontkennen 
en je ervoor afsluiten.
Zo confronterend door 
de ultieme spiegel voor elkaar
maar ook zo leerzaam en verzachtend.
Zo speels en lief en warm en soms koud en afstandelijk,
zo'n verademing dat alles mag bestaan naast elkaar, zonder gevecht met je ego
en dat je volledig jezelf kunt zijn bij elkaar. 
Zo intens gelukkig en dankbaar met de verbintenis en 
nog steeds intens gelukkig als het geen
relatie is want het is niet "aards" maar 
meer op zielniveau wat verder en dieper gaat en veel intenser is.
maar down to earth, alles behalve zweverig.
Elkaar het geluk gunnen met een ander zonder
een gevoel van bezit of jaloezie maar meer van blijdschap
en geluk omdat de andere "gelukkiger" is.

Niet te vangen met woorden om het gevoel uit te leggen maar meer door de stiltes, en alleen maar voelen en ervaren. Een blik een oogopslag zonder woorden maar wel begrip.
Een aanraking, soms heel vluchtig maar intiem en zo puur.

Niemand begrijpt het tenzij ze zelf de ervaring hebben 
mogen ervaren dat is niet belangrijk..Niet belangrijk wat
de buitenwereld denkt. Veel belangrijker dat je het samen herkent,
het begrijpen van elkaar en vertrouwen in elkaar zonder elkaar
echt goed te kennen in dit leven maar dit gevoel, deze liefde
gaat zoveel levens terug..In aardse tijd zo kort....
en in gevoel zo oud.
De zielen hebben elkaar herkend en gevonden en zie wat
er gebeurt, het sijpelt door naar beide harten die zich daardoor langzaam
openen, als een lotusbloem, 2 mensen zo vergruist, vernederd, pijn gedaan tot op het bot, de weg kwijtgeraakt en toch overeind blijven staan soms met het water tot aan de lippen en gedreven door wanhoop maar de weg weer teruggevonden.

Elkaar gevonden in pijn en plezier, diepgang en soms oppervlakkigheid, samen met behulp van elkaar door te spiegelen, samen nog meer uit de pijn gekomen, stapje voor stapje, samen helen wel samen ieder in eigen tempo met als metgezel, elkaar en als voedsel voor onderweg op onze reis, liefde, respect. harmonie en balans en de overtuiging dat alles gebeurt met een reden
en het hebben losgelaten om het te begrijpen alleen maar om het te kunnen voelen en ervaren in zijn volledigheid.
Wat elkaar dichterbij elkaar brengt, maar nog dichter bij jezelf.
Thuiskomen bij elkaar maar wat nog waardevoller is, thuiskomen bij jezelf.

 

                                                                             Namasté 

 

19 augustus 2016

Dankbaarheid

Dankbaar dat ik gezond ben. Dankbaar voor mijn kinderen en kleinkinderen waar ik heel veel van hou. Dankbaar dat ik een stabiele, geduldige en zorgzame partner heb. Dankbaar voor de liefde en vriendschap  die ik krijg van mijn familie en vrienden. Dankbaar dat ik zo kan genieten van de zon in de tuin. Dankbaar als het regent het is zo goed voor de planten. Dankbaar dat ik zo kan genieten van de qualitytime met mijn kinderen en vrienden waar ik dol op ben. Dankbaar voor de kleine dingen waar ik  van kan genieten en niet zie als een vanzelfsprekendheid. Dankbaar dat ik het heerlijk vind om te koken, voor mijn dierbaren en het fijn vind als ze er zo lekker van kunnen smullen. Dankbaar dat het zingen en dansen me naar een hogere level brengt en ik me heerlijk kan uitleven. Dankbaar voor mijn lieve viervoeter  Bagus, zo loyaal en trouw en lief terwijl ik geen makkelijke bazin ben.  Dankbaar dat ik zulke lieve buren heb  het spreekwoord  " beter een goede buur dan een verre vriend" heeft voor mij een diepere betekenis gekregen.  Dankbaar voor de ervaringen en leermomenten die ik tot nu toe heb mogen ontvangen en nog steeds zal ontvangen. Dankbaar dat ik leef. 

                                                                                Namasté

 

14 augustus 2016

Go with the flow "

"Laat los wat je niet kunt veranderen of wat niet bij jou hoort".
"Zorgen maken" heeft geen zin.  Er gebeurd in de essentie niets. Je zit in je hoofd en je gedachtes gaan met je op de loop. Weer  zo'n vervelende gedachte en de vervelende gedachtes volgen elkaar op. Stop!! Think again, and again, and again. Totdat je een normale gedachte krijgt.  Je gedachtes die soms door je hoofd vliegen, ontelbaar,  zijn niet de waarheid, totdat jij ze als waarheid gaat beschouwen en daar ook naar gaat handelen. Dan wordt het jouw waarheid. Focus op de dingen die je graag wel wil in je leven en wat je absoluut niet wil in je leven, focus je daar niet op. Het staat hier wel zo makkelijk geschreven maar dat was het voor mij ook zeker niet, als dat wel zo was geweest had mijn leven er toch iets anders uitgezien. Het is goed zoals het is. 

                                                                                       Namasté

 
8 augustus 2016 
Dit wil ik met jullie delen omdat het mijn ziel heeft geraakt, de betekenis van de woorden
die ze heeft gebruikt op een poëtische manier. Mijn lieve kleindochter heeft dit een aantal jaren geleden gepost bij de site "Troost voor  Tranen"  een mooie site,  je krijgt een podium om je gevoel of emoties te delen met de wereld als je daar behoefte aan hebt, wat ook kan bijdragen aan een stukje healing. 
                                                                                           Namasté
 

Soms heb je iemand in je leven, waar je onvoorwaardelijk veel van houdt.
Die je soms beter begrijpt dan ieder ander. Zo iemand heb ik ook......

Natuurlijk, is ze mijn oma.
Maar ook een mens, de manier hoe zij haar liefde om mij heen slaat. 
Zo warm alsof zij de zon heeft geleend van de hemel om mij te verwarmen. 
Alsof zij de regen laat stoppen om de zonnestralen van de zon over mij heen te laten schijnen.
Ja, mijn oma. Mijn lieve wijze oma..
Als engelen er echt zouden zijn, dan weet ik wel zeker dat zij een engel zou zijn.
Voor mij is ze zoveel meer dan mijn oma, ze is een luisterend oor, het antwoord op al mijn vragen, en mijn gevoel als ik naar mijn hoofd luister. 
De connectie die wij samen hebben is onbreekbaar sterk, zoals de rots tussen de grote oceaan en het groene gras dat prachtig kleurt wanneer het groeit.
Dankbaar, dat ben ik. Dankbaar voor haar in mijn leven.
Veel liefs, Less. 

5 augustus 2016
Zo dankbaar met mijn nieuwe site, dank aan Peter, die mijn nieuwe site heeft gebouwd, dank voor je eindeloos geduld om de lay-out iedere keer weer te veranderen zonder een onvertogen woord, als het nog niet goed voor me voelde. Dank aan Lot voor de opbouw van de tekst en foto's.  En iedereen die me hebben geïnspireerd om weer in  " het licht" te gaan staan en zichtbaar te worden voor de wereld.                                                                                                                                                                                    Namasté